Ayurvedische behandeling - Karna Purana

02 March 2023

Momenteel volg ik de opleiding tot tot Ayurvedisch Practisioner. Het leuke hieraan is dat jij voor een klein bedrag als eerste heerlijke behandelingen kunt ontvangen van mij zoals een Karna Purana of een oefenconsult.

De afgelopen 2 maanden had ik een leuke actie om kennis te maken met de oor behandeling Karna Purana. En zo leuk; de behandelingen die ik heb mogen geven zijn enthousiast ontvangen en worden inmiddels al op herhaling door geboekt. Zo hadden sommige minder spanningen op de kaken, hadden een ontspannen dag, minder last van oorsuizen en waren rustiger in hoofd.

Ben je nieuwsgierig en wil je er meer over weten? In deze blog lees je  waar de behandeling uit bestaat en waar het goed voor is. Je kunt deze behandeling nu tegen regulier tarief bij mij boeken en de behandeling is ook heel fijn in combinatie met een (hoofd)massage of een yogales.

 

Karna Purana behandeling; wat is het en wat kun je verwachten?

Meer rust in je hoofd?

Wil je meer rust in je hoofd? Ervaar je stress? Heb je last van je oren? of ben je overprikkeld? Of zit je veel aan de telefoon? Of gewoon behoefte aan een ontspannen moment? (en daarna) Lees dan vooral verder, want dan is Karna purana zeker een weldaad voor jou!

Aandacht speciaal voor de zintuigen. Ayurveda kent een aantal bijzondere en krachtige behandelingen speciaal voor de zintuigen. Karna Purana is er daar een van. Het is een verzorgende, beschermende en helende behandeling voor je oren, het evenwichtsorgaan en al het andere waar je oren mee te maken hebben. Je kunt de behandeling inzetten bij fysieke klachten van de oren, maar ook als je ze echt intensief hebt gebruikt. Denk aan veel aan de telefoon zitten of op een andere manier veel geluid en indrukken via je oren binnenkrijgen. Ook als je snel overprikkeld bent, dan is dit een enorm waardevolle en weldadige behandeling. Het brengt je meer in evenwicht. Daarnaast is het ook een heerlijke ontspannende behandeling als je je verder goed voelt. 

 

Oorbehandeling. In deze behandeling kom je lekker ontspannen liggen. Vervolgens kom je op een zij liggen. Dan wordt er druppelsgewijs warme kruidenolie in de gehoorgang gegoten totdat deze helemaal gevuld is.  De olie blijft vervolgens enige tijd in jouw oor. Op die manier worden de kruiden via de huid in de bloedbaan opgenomen en kunnen ze hun heilzame werk doen. Na verloop van tijd wordt de overtollige olie voorzichtig uit het oor gehaald en vervolgens is het andere oor aan de beurt.

 

Rust. Op het moment dat de olie in het oor zit, ben je even afgesloten van de buitenwereld. De weldadige warmte en de kruiden hebben een kalmerende invloed op je hoofd. Je mag rustig naar binnen keren. De behandeling vermindert stress en helpt je bij het verwerken van onopgeloste emoties, onderdrukte woede en nervositeit.

 

En verder…Karna purana is een krachtige behandeling bij kaak spanning, en vooral effectief bij nekpijn en spanning in combinatie met nasya (een behandeling van de neus/reukzintuigen) Ook als je klachten hebt als een piep in het oor (tinnitus), hoofdpijn, oorpijn, gehoorverlies, overmatig oorsmeer, dan heb je zeker baat bij deze behandeling. Het is sterk Vata- verminderend en een must have bij de wisseling van seizoenen. (het is nu vata seizoen)

-Bij een geperforeerd trommelvlies of in geval van acute of frequente oorontstekingen is deze behandeling helaas niet geschikt. Ayurvedische therapieën werken.

-Wil je eerst meer weten na het lezen van de mail. Laat het mij dan zeker even weten! Ik blijf bij je tijdens de hele behandeling. 

Volgens Ayurveda leidt onder- of overprikkeling of verkeerd gebruik van de zintuigen uiteindelijk tot ziekte. In onze moderne maatschappij lopen we daar de nodige risico’s. Denk aan de hoeveelheid indrukken die we binnenkrijgen op een dag of bijvoorbeeld de hoeveelheid geluid en de intensiteit ervan bij het gebruik van oortjes.

Met Karna Purana verzorg je je zintuigen en zorg je voor meer rust, balans en veerkracht in je hoofd. Dat merk je hoofd en in je lijf.